Herstel Waterschans en realisatie havenkanaal

Het uit te voeren werk is onderdeel van het binnenstedelijk nieuwbouw project Scheldevesting en is gelegen aan de westzijde van de binnenstad van Bergen op Zoom. Samen met Martens en van Oord uit Oosterhout vormen we combinatie Zuydschans en hebben we de opdracht ontvangen om de waterschans te reconstrueren naar het model van de 19e eeuw.

  • Locatie: Bergen op Zoom
  • Opdrachtgever: Gemeente Bergen op Zoom
  • Uitvoering: 2017-2018

Omschrijving:
Het project omvat onder andere het realiseren van een nautische toegang tot de binnen stad inclusief damwandconstructies, deels voorzien gemetselde kademuur, de sanering van grond en grondwater, grondverzet en het aanbrengen van diverse soorten verhardingen.Binnen de combinatie zal de Vries Werkendam onder andere de realisatie van de damwanden, kademuur en de beschoeiingen verzorgen.

Op het project worden diverse werkzaamheden uitgevoerd. Zo is er reeds 370 meter stalen damwand incl. verankering aangebracht welke op korte termijn zal worden bekleed met hout. Ook is er 228 meter stalen damwand incl. verankering aangebracht t.b.v. een nieuwe vestingmuur, welke op dit moment aan de voorzijde wordt voorzien van metselwerk.

Naast de nieuwe vestingmuur staat nog een stuk oude/bestaande vestingmuur welke wordt gerestaureerd. Begin volgend jaar zal De Vries Werkendam nog circa 830 meter houten beschoeiing, 50 meter stalen damwand en 160 meter houten damwand aanbrengen.

Op de website van BN DeStem is er een mooi artikel gepubliceerd over het project het artikel is voorzien van een mooie foto van onze werkzaamheden.

Hieronder vindt u de link naar het artikel.
https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/werk-aan-nieuwe-haven-bergen-op-zoom~a67609b3/https://www.bndestem.nl/…/werk-aan-nieuwe-haven-bergen-op-…/