Houtconstructies

Wij bouwen alle voorkomende houtconstructies in elke gewenste houtsoort. Of het nu gaat om waterbouwkundige projecten (wrijfhoutconstructies, remmingwerken, steigers, sluisdeuren etc.) of esthetische constructies (o.a. bruggen, vlonders, leuningwerken). Het kan gaan om nieuwbouw of renovatie. Wist u dat we hout zoveel mogelijk hergebruiken? Zo verzagen we bijvoorbeeld vrijgekomen meerpalen en verwerken dat hout opnieuw in waterbouwkundige constructies en, doordat wij onder andere FSC Recycled gecertificeerd zijn, kunnen deze vrijgekomen materialen onder het FSC keurmerk opnieuw ingezet worden. Tevens hebben wij een methode ontwikkeld waarbij wij bestaande houten palen in waterbouwkundige constructies een tweede leven kunnen geven. Wij zagen de bestaande houten palen onder water af tot op het gezonde hout en plaatsen een in eigen beheer ontwikkelde stalen, momentvaste verbindingsbus op de bestaande paal. Deze bus bevindt zich onder water en is derhalve niet zichtbaar. Op deze verbindingsbus wordt een nieuw paaldeel aangebracht en kan de constructie vervolgens verder worden afgewerkt. Het trekken en opnieuw plaatsen van palen, met alle risico’s van dien wordt hiermee vermeden.

Staalconstructies

In onze eigen werkplaats werkt een team van lassers en constructiewerkers. Zij vervaardigen alle staalconstructies voor onze projecten. Denk aan: kleine staalwerken zoals paalmutsen, bevestigingsmiddelen, bolders, trappen en leuningen. Ook de productie van staalconstructies voor remmingwerken, bruggen, steigers en geluidsschermen hebben we in eigen hand. Voor ons zusterbedrijf De Vries Titan B.V. maken we de benodigde staalconstructies als ankerstoelen, kopplaten voor opdrijfverankering, volgplaten en testframes etc.

Staalconstructies onder NEN-1090

Vanaf 1 juli 2014 moeten alle onderdelen van een dragende staalconstructie voorzien zijn van CE-markering volgens NEN-EN 1090. Een bouwproduct mag namelijk niet meer in de handel worden gebracht zonder CE-markering als voor het product een geharmoniseerde Europese norm is gepubliceerd. Wij kunnen doormiddel van onze certificeren NEN-EN-1090 alle constructies voorzien van een CE-markering. Deze markering mogen wij aanbrengen doordat wij al jaren gecertificeerd zijn voor de NEN-EN-1090 tot executieklasse 3. Met het aanbrengen van CE-markering geeft De Vries aan de verantwoordelijkheid te nemen voor de conformiteit van ons product.