Nieuwsupdate

Vrijdag is er een mijlpaal behaald! De laatste tijdelijke damwandplank is verwijderd. De nieuwe kademuur en daarmee het mooie eindresultaat is nu goed zichtbaar. Een ander hoogtepunt is dat we afgelopen weekend voor het eerste sinds een aantal maanden niet meer op zaterdag hebben gewerkt.Verder hebben we afgelopen week de groeiplaats voor de bomen aangelegd.

Nu de kadewerkzaamheden voor ons zijn afgerond (behoudens wat kleine afwerkpunten) zullen we vanaf volgende week beginnen met de voorbereidingen in de haven voor The Passion.

Reconstructie Lange Geldersekade Dordrecht

De Lange Geldersekade en de Korte Engelenburgerkade te Dordrecht verkeren in slechte staat. Daarom zijn wij gestart met de voorbereidingen voor het vervangen van de kades. Opdrachtgever is de gemeente Dordrecht.

  • Locatie: Dordrecht e.o
  • Opdrachtgever: Gemeente Dordrecht
  • Uitvoering: 2017/2019

Omschrijving:

Onder het toeziend oog van de grote kerktoren van Dordrecht vervangt De Vries Werkendam momenteel twee kademuren in het Maartensgat – een kleine haven in het historische centrum van de stad. Tegelijkertijd richten we de naastgelegen openbare ruimte opnieuw in, waarvan de eerste resultaten al zichtbaar zijn. Natuurstenen straten met plat afgezaagde kinderkopjes sieren straks de binnenstad en vergroten het rijcomfort

Het kadewerk

De bouwkuip in de Korte Engelenburgerkade staat inmiddels en het plaatsen van de bouwkuip in de Lange Geldersekade vordert gestaag. Omdat niet bekend is hoe de woningen langs de Korte Engelenburgerkade gefundeerd zijn, passen we hier de meest omgevingsvriendelijke werkmethode toe: praktisch trillingsvrij en vanuit een gesloten bouwkuip.

Een onafhankelijke bureau houdt de woningen 24u per dag in de gaten met hoogwaardig meetapparatuur. Huidige metingen tonen aan dat drie woningen in de Korte Engelenburgerkade ondanks onze omgevingsvriendelijke werkmethode toch in beweging zijn. De oorzaak hiervan is echter nog onbekend. Om schade aan de woningen te voorkomen, vindt er nu eerst een onderzoek plaats voordat we hier weer aan de slag gaan. Op de Lange Geldersekade werken we gewoon verder.

De omgevingsapp

Om omwonenden en geïnteresseerden goed op de hoogte te houden, heeft onze omgevingsmanager Geanne Boer bij de start van het project een nieuwe omgevingsapp gelanceerd – een primeur voor De Vries Werkendam. De app is een succes te noemen, want hij wordt dagelijks tientallen keren bezocht. De nood aan informatie is groot en dat merken we langs alle kanten: het project leeft echt in de omgeving.

 

Hieronder vind u alle nieuwsupdates en nuttige informatie.

Door te klikken op de afbeeldingen opent u deze in een nieuw scherm waar u de documenten ook kunt downloaden.

Project app.

Naast deze projectpagina en de Project Facebookpagina;
https://www.facebook.com/groups/977062335730123/?fref=ts

Is er nu ook een mooie app ontwikkeld waarin alle updates, nieuwsberichten, aankomende werklocaties en andere nuttige informatie zal worden gepubliceerd. Deze is eenvoudig te downloaden in de App store en Google Play store onder naam Project Lange Geldersekade.