Media update IJsselstein

Begin dit jaar zijn we samen met 3 andere aannemers gestart met de proefoevers in opdracht van HHS Stichtse Rijnland. De afgelopen periode is er in winterse omstandigheden hard gewerkt aan “ons” proefvak.

Gekozen is voor een eenvoudige constructie bestaande uit koudgevormde stalen damwanden onder de waterlijn afgewerkt met een stalen deksloof. Deze stalen deksloof is vervolgens afgewerkt met gerecycled vrijgekomen hardhout met daarboven een afwerking in een kleitalud. In het voorjaar zal dit verder afgewerkt en beplant gaan worden met diverse soorten planten om het geheel als natuurlijke oever aantrekkelijk te maken voor flora en fauna.

Vorige week was er op de locatie een geslaagd veldbezoek van een aantal bestuurders van HDSR en Gemeenten. Tijdens deze middag zijn er door de diverse aanwezige vragen gesteld en beantwoord over de uitvoering en de diverse ontwerpen. De werkzaamheden van de Vries Werkendam zijn inmiddels grotendeels afgerond en we kijken tot dusver terug op een positieve samenwerking met de opdrachtgever en de drie andere aannemers.

Weblinks naar artikelen:

https://www.hdsr.nl/beleid-plannen/gekanaliseerde/oeverbeschoeiingen/

https://www.h2owaternetwerk.nl/h2o-actueel/gekanaliseerde-hollandsche-ijssel-krijgt-grote-opknapbeurt

https://www.waterforum.net/gekanaliseerde-hollandsche-ijssel-proef-met-verschillende-soorten-beschoeiing/

Voor onze werkzaamheden aan dit project kunt u ook onze volledige projectomschrijving bekijken:

IJsselstein oeververvanging Gek. Hollandse IJssel