Onderhoudswerkzaamheden Kosmos Limburg & Noord-Brabant

Dit werk omvatte het ontwerpen en realiseren van onderhoudsmaatregelen voor de kunstwerken in het werkpakket Limburg- Noord Brabant.

  • Locatie: sluis Bosscherveld, Maastricht
  • Opdrachtgever: Combinatie KWS/VHB v.o.f.
  • Uitvoering: 2007-2010
  • Status: Opgeleverd

Omschrijving:
Het ontwerpen en realiseren van onderhoudsmaatregelen ten behoeve van een 39-tal objecten binnen het beheersgebied van Rijkswaterstaat directie Limburg en Noord-Brabant. Het omvatte het uitvoeren van werkzaamheden aan een 8-tal monumentale objecten zoals Sluis ΙΙΙ van het Wilhelminakanaal. Hierbij zijn de sluisdeuren van zowel het boven- als het benedenhoofd gelicht en vervangen door de gereviseerde houten reservedeuren.

Hierbij zijn de sluisdeuren van zowel het boven- als het benedenhoofd vervangen door vier volledig nieuwe azobé sluisdeuren met afmeting: H 2.98 m x B 4.52 m. De 2 deuren van het benedenhoofd hebben afmetingen: H 5.12 m x B 4.54 m. Ook is de sluis Boscherveld Zuid Willemsvaart te Maastricht grondig aangepakt. Hierbij zijn de stalen geklonken sluisdeuren van zowel het boven- als het benedenhoofd voorzien van een nieuwe laag coating onder geconditioneerde omstandigheden. Tevens zijn de aangetroffen staalschades, na het stralen, ter plaatse hersteld.