IJsselstein oeververvanging Gek. Hollandse IJssel

Van het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden hebben we de opdracht ontvangen voor het vervangen van 150 meter oever en aanbrengen van stalendamwand. Deze werkzaamheden vinden nu plaats.

Het werk bestaat uit:

  • Aanbrengen van 150 strekkende meter nieuwe stalen damwand;
  • Aanvullen zand achter de nieuw geplaatste stalen damwand;
  • Verwijderen van 150 strekkende meter bestaande hardhouten damwand;
  • Aanbrengen van 150 strekkende meter nieuwe stalen deksloof;
  • Bekleden van 150 strekkende meter nieuwe stalen deksloof met gerecycled hardhout;
  • Het afwerken van het grondwerk/talud achter de nieuwe stalen oeverconstructie op de juiste hoogte/onder de juiste helling;
  • Inzaaien talud (creëren natuurlijke vegetatie)

Locatie: IJsselstein

Opdrachtgever: Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden

Uitvoering: 2019

 

Update IJsselstein

Begin dit jaar zijn we samen met 3 andere aannemers gestart met de proefoevers in opdracht van HHS Stichtse Rijnland.

De afgelopen periode is er in winterse omstandigheden hard gewerkt aan “ons” proefvak. Gekozen is voor een eenvoudige constructie bestaande uit koudgevormde stalen damwanden onder de waterlijn afgewerkt met een stalen deksloof. Deze stalen deksloof is vervolgens afgewerkt met gerecycled vrijgekomen hardhout met daarboven een afwerking in een kleitalud.

In het voorjaar zal dit verder afgewerkt en beplant gaan worden met diverse soorten planten om het geheel als natuurlijke oever aantrekkelijk te maken voor flora en fauna. Vorige week was er op de locatie een geslaagd veldbezoek van een aantal bestuurders van HDSR en Gemeenten. Tijdens deze middag zijn er door de diverse aanwezige vragen gesteld en beantwoord over de uitvoering en de diverse ontwerpen. De werkzaamheden van de Vries Werkendam zijn inmiddels grotendeels afgerond en we kijken tot dusver terug op een positieve samenwerking met de opdrachtgever en de drie andere aannemers.