Waterbusplein Hendrik-Ido-Ambacht

In bouwteamverband realiseren we samen met gemeente Hendrik-Ido-Ambacht de kadeconstructie nabij het Waterbusplein. De gekende voordelen van het werken in bouwteamverband worden ten volle benut; samen met DVA engineering is gekeken naar het meest efficiënte ontwerp, waarbij rekening is gehouden met de overspannen staalmarkt.

Werkzaamheden:

Het Waterbusplein wordt ontwikkeld tot een bruisende locatie, de toegang naar Hendrik-Ido-Ambacht vanaf het water. De Vries Werkendam B.V. realiseert de kadeconstructie, welke bestaat uit een verankerde stalen damwand, voorzien van een natuurstenen deksloof. Een deel van de kade wordt verlaagd aangebracht, waardoor ruimte ontstaat voor een natuurstenen trapconstructie met zitelementen. Ook deze trapconstructie, gefundeerd op stalen buispalen, maakt onderdeel uit van de werkzaamheden binnen het bouwteam.

Gemeente heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de verdere inrichting van het terrein; De Vries Werkendam B.V. heeft meegedaan aan de aanbesteding en met succes: ook dit onderdeel van het project zal door ons worden uitgevoerd.

Opdrachtgever: Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Uitvoering: December 2021 / Juli 2022