Na een onzekere periode die maar liefst 40 jaar geduurd heeft scheepvaartbedrijf HOWA uit Zuilichem eindelijk groen licht gekregen om de zo gewenste aanpassingen aan hun terrein aan de Waaldijk te kunnen doen. Goed nieuws dus voor de gebroeders Piet, Bas en Jan Hokken!

Als De Vries Werkendam B.V. zijn wij sinds 2019 betrokken bij de plannen van de HOWA. Samen met HOWA hebben wij het ontwerp van de kade gemaakt. Constructief is e.e.a. doorgerekend door DVA-Engineering BV, het vergunningentraject is begeleid door LBP|SIGHT Toen men in augustus 2021 de Omgevingsvergunning ontving, zijn wij direct gestart met het aanbrengen van damwandplanken op locatie.

De damwanden zijn voorzien van schroefinjectie-ankers (aangebracht door De Vries Titan ), een gordingconstructie, drainage en een stalen deksloof. De aanvulling achter hat damwand is door HOWA zelf gerealiseerd. We kijken terug op een zeer prettige samenwerking met de familie Hokken en wensen hen heel veel succes met hun werkzaamheden op de robuuste nieuwe kade.