onze expertise

Deze ankers worden voor een breed scala aan toepassingen ingezet. Bijvoorbeeld als definitief anker voor een kademuur, maar ook als verankering van een bouwput. Ook zijn er systemen waarbij ankers verwijderd worden.

Voor uitgebreide technisch informatie van deze systemen, check de productbladen die u kunt vinden onder downloads.

Wat doen wij allemaal?

Zelfborende ankers


Verankering bouwput


Strengankers


zelfborende ankers

Het belangrijkste element van een zelfborend anker is de boorbuis (ankerstang). Dit dient niet alleen als een boorbuis, maar is tevens het constructieve element. Als een anker op diepte is gekomen en het groutlichaam is gevormd, is het anker gereed.

Zelfborende ankers werken dus eenvoudig en besparen kostbare tijd. De boorbuis (ankerstang) is van laagwaardig staal gemaakt. Onder normale omstandigheden is geen corrosiebescherming van het anker nodig. Bij aggresieve condities kunnen de ankers ook voorzien worden van een beschermde coating of een densoband omhulling.

Strengankers

Bij strengankers wordt gebruik gemaakt van een bundel voorspankabels die worden vastgezet in de bodem. Strengankers worden altijd aangebracht met boorbuizen. Vanwege de hoge staalkwaliteit kan er een enorme materiaalbesparing worden gerealiseerd bij het toepassen van deze ankers. Ook leent dit systeem zich goed voor toepassing in permanente situaties, daar ze kunnen worden voorzien van een dubbele corrosiebescherming.

Daarnaast passen wij in tijdelijke situaties verwijderbare strengankers toe. Nadat de ankers hun functie verloren hebben kan het staal voor 100% worden teruggewonnen uit de ondergrond.

overige Projecten

Bekijk onze projecten

Rhenuskade, Rotterdam
Verbreding Amazone­haven, Rotterdam
Prinses Irene­sluis, Amster­dam Rijn­kanaal
Amstelveen­lijn, Amstelveen