Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van gespecialiseerde ontwerpen is Tensa toonaangevend in het ontwerp, de productie en de installatie van tuibruggen.

Onze kracht

Meer dan 20 jaar ervaring


Ontwerp, productie en installatie


De installatie

De juiste installatie speelt een uiterst cruciale rol in de goede werking van de tuisystemen. Installatie van de TSR/TSRF systemen wordt altijd ter plekke uitgevoerd door ervaren Tensa teams waarbij de actieve samenwerking met Tensa Int. wordt opgezet. Onze teams zorgen voor alle bouwfasen.

De installatie wordt streng voor streng uitgevoerd, gegarandeerd door middel van lichtgewicht speciaal ontworpen installatie equipment. De voorbereidende werkzaamheden bestaan ​​uit het lassen van de externe buizen tot de uiteindelijke lengte en het knippen van strengen over speciale banken, uitgaande van coils, om de juiste afmetingen te bereiken.

De Tensa tuisystemen die veel worden toegepast in tuibruggen, zijn bedoeld om:

De prestaties van beton- en staalconstructies te verhogen door ze te versterken en daardoor grotere overspanningen mogelijk te maken (naspan- en tuikabels).


Overbrengen van verticale en horizontale belastingen en het toelaten van structurele bewegingen en rotaties van het brugdek


Het tuisysteem is geschikt voor gebruik in verschillende toepassingen zoals tuibruggen, boogbruggen, hangende constructies, gebouwen en constructies voor technologische diensten.


De verankering

Met de verankeringen welke al op pyloon- en dekniveau geplaatst zijn, wordt de tui gehesen met een torenkraan en wordt de eerste streng voorzien van schroefdraad volgens een vooraf gedefinieerde volgorde. Het spannen wordt uitgevoerd terwijl de strengen één voor één worden geplaatst met behulp van een speciale TENSA monostrand-vijzel, voorzien van een systeem voor het meten van belasting en rek. Zodra de volledige tui is geïnstalleerd, kan er verder worden gespannen met de monostrand vijzel. Laatste kleine lastregelingen worden uitgevoerd met behulp van een TENSA stelvijzel, die direct over de verstelbare verankering werkt en de moer naar zijn uiteindelijke positie draait. Zodra de spanningsoperaties zijn voltooid, worden de laatste injecties en sluitingen uitgevoerd.

Samenwerken ? We maken graag kennis.

Installatie met geprefabriceerde tuien

Installatie kan ook worden uitgevoerd met geprefabriceerde tuien, afhankelijk van de omstandigheden op de locatie en de bouwbehoeften. De belastings-aanpassing van de tuien, de vervanging van enkelstrengs en volledige tuien van bruggen kunnen op elk moment worden uitgevoerd met een verminderde impact op de prestaties van de constructie.

Onze Projecten

Bekijk onze projecten

Inspectie Molen­brug, Kampen